Tot am auzit despre cât de importantă este odihna în procesul de slăbire, dar cât de tare afectează lipsa acesteia?
Lipsa de somn poate afecta negativ procesul de slăbire în mai multe moduri, influențând atât comportamentul alimentar, cât și procesele fiziologice:
Lipsa odihnei poate duce la dereglări hormonale. Nivelul de grelină (hormonul „foamei”) poate crește, în timp ce nivelul de leptină (hormonul „sațietății”) poate scădea. Astfel, aceste dereglări duc, la rândul lor, la creșterea poftelor alimentare și la consumul excesiv de calorii.
Lipsa odihnei duce la oboseală, care poate afecta voința și auto-controlul. Astfel, ești mai predispus să iei decizii alimentare nepotrivite și să te abții mai greu de la dulciuri, fast-food sau alte alimente nesănătoase. De asemenea, oboseala cauzată poate reduce nivelul de energie și motivație pentru activitatea fizică. Lipsa de exercițiu fizic poate încetini procesul de slăbire și poate afecta compoziția corporală.
Lipsa odihnei afectează metabolismul. Aceste schimbări pot contribui la acumularea de grăsime corporală, pe lângă dificultățile celelalte în procesul de slăbire.
Lipsa odihnei poate duce la creșterea nivelului de stres, care poate afecta negativ procesele metabolice și poate duce la creșterea producției de cortizol.
Pentru a îmbunătății procesul de slăbire, este important să nu uităm de odihnă. Aceasta ajută la refacerea organismului și la continuarea drumului pe care l-am început: o viață sănătoasă și o condiție fizică bună. În caz de nu poți adormi, Gama Bien Dormir te poate ajută să ai un somn odihnitor.
Te-ar putea interesa și...
Dacă acest articol ți s-a părut folositor, aruncă o privire și la articolele de mai jos
Antrenamente de interior pentru toate nivelurile
Totuși, mișcarea este esențială pentru sănătatea fizică și mentală, chiar dacă motivația scade în acestă perioadă
Sport
1.0K
Rolul psihologiei în nutriție
Hrana are efecte asupra dispoziției noastre, iar dispoziția noastră influențează ceea ce alegem să mâncăm.
Nutriție
2.0K
Alimente benefice pentru creier
Alimentele pe care le consumăm au un impact puternic asupra sănătății, atât fizice, cât și mentale.
Nutriție
1.7K