Alimente cu conținut ridicat de toxine

Categorie articol: Nutriție
179
Eye icon
Distribuie pe
Alimente cu conținut ridicat de toxine

Este imposibil pentru un ficat bolnav să filtreze toxinele din organism. Astfel, pentru un ficat sănătos, ar trebuie să le eliminăm noi din alimentație. Organismul absoarbe numeroase substanțe toxice din alimentele consumate. Multe dintre acestea nu sunt eliminate, ducând la slăbirea sistemului imunitar, retenție de fluide, modificări în flora intestinală, insomnie ș.a. 

Ar trebui să eliminăm din alimentație, următoarele toxine: pesticidele (folosite pentru accelerarea procesului de creștere la legume și fructe); BHA și BHT (sunt conservanți), sulfat de sodiu și aluminiu (se regăsește în produse de panificație, brânzeturi, popcornul pe care-l faci la cuptorul cu microunde, precum și în alte alimente ambalate); organismele modificate genetic ș.a.

Nu trebuie să eliminăm complet anumite alimente, ci să le consumăm moderat. 


Care sunt alimentele cu cele mai multe toxine?

  • Carnea, din cauza substanțelor pe care le conțin, precum și din cauza hormonilor.
  • Laptele. Potrivit specialiștilor, laptele de vacă este cel mai toxic. 
  • Tonul. Acesta conține un nivel ridicat de mercur, care afectează celulele sistemului nervos. Tot o cantitate mare de mercur, conțin și fructele de mare și porumbul.
  • Produsele lactate și ouăle. În comparație cu laptele, produsele lactate conțin o cantitate mai mare de grăsimi.
  • Alimente din conservă. Potrivit specialiștilor, substanțele din conserve cresc riscul de diabet și obezitate


Care sunt alimentele care pot elimina toxinele?

  • Lămâia
  • Merele
  • Usturoiul
  • Sfecla
  • Semințele și nucile
  • Ghimbirul
  • Varza
  • Broccoli
  • Semințele de in
  • Spanacul
  • Orezul brun
  • Ceaiul verde


Organismul nostru este ca un motor, funcționează în funcție de ce-i dăm - alimente sănătoase, mișcare, timp de relaxare.